Go to Top

Акція «Дні профілактики і раннього виявлення цукрового діабету»

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.
Акція «Дні профілактики і раннього виявлення цукрового діабету»

Цукровий діабет – глобальна проблема та причина величезних людських і соціально-економічних втрат.

Сьогодні більше ніж 260 мільйонів людей у всьому світі страждає на цукровий діабет (ЦД). В Україні ЦД виявлений більше ніж в 1 млн. жителів, однак ця цифра в 2,5 рази менша істинної.

Кожні 10 секунд світ втрачає людину хвору на ЦД, кожні 30 секунд – проводиться ампутація кінцівки внаслідок ускладнення ЦД.

3 млн. людей не знають про наявність у них ЦД, 15-19% хворих вперше дізнаються про ЦД під час гангрени нижньої кінцівки, 75% хворих на ЦД помирають від мікро- та макросудинних ускладнень.

Як свідчить статистика, цукровий діабет збільшує смертність в 2 – 3 рази; ризик розвитку ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда – в 2 рази, патології нирок – в 17 разів, артеріальної гіпертензії – в 3 рази.

Аналогічна ситуація спостерігається і у м. Львові. Значною мірою це пов’язано з низькою поінформованістю населення про необхідність своєчасного виявлення та лікування ЦД. Простим і доступним діагностичний методом є обов’язкове визначення цукру в крові, особливо особам з групи ризику (особи з надмірною масою тіла, артеріальною гіпертензією; цукровий діабет у близьких родичів; жінки, які народили дитину більше 4 кг).

З огляду на зазначене щорічно у листопаді у м.Львові проводяться «Дні профілактики і раннього виявлення цукрового діабету». Акцію приурочують до Всесвітнього дня діабету, який відзначають в усьому світі 14 листопада.

У комунальній 6-ій поліклініці Акція триватиме з 06.11.2017 по 10.11.2017. Вона спрямована на здійснення профілактичних, психосоціальних, санітарно-освітніх заходів протидії цьому захворюванню. Протягом цього часу усі охочі зможуть визначити рівень цукру в крові.

ВИЗНАЧТЕ рівень глюкози у крові!

ЗРОБІТЬ перший крок до попередження розвитку ускладнень цукрового діабету!

best seo companies