Go to Top

День вишиванки 2019

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.

Сьогодні, 16 травня 2019 року, колектив  комунальної 6-ої міської поліклініки м.Львова долучився до святкування Всесвітнього дня вишиванки.

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Святкування відбувається, щороку в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного.

Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиванку. Того року у вишиванки вдяглися кілька студентів та викладачів Чернівецького університету, тепер це свято набуло міжнародних масштабів.

Дата поки що не офіційна, це відносно нове народне свято. Але масштаби поширення традиції носити вишиванку вражають: такого розмаїття вишиванок, як у третій четвер травня, ви не побачите ніде.

У цей день організовують цікаві конкурси у мережі, наприклад, “Найкраща вишиванка” або “Найкраще фото” у вишиванці. У 2015 році була започаткована акція “Подаруй вишиванку захиснику”, яка набула світових масштабів – у ній взяло участь близько 50 країн світу. Вишиванки передали бійцям АТО, які брали участь в бойових діях на Донбасі.

У цей день фото у вишиванках викладають у мережу не лише жителі України, а й далеко за кордоном.

Адміністрація комунальної 6-ої міської поліклініки м.Львова вітає усіх
зі святом національної єдності – Днем Вишиванки!
Нехай це свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу.

best seo companies