Go to Top

“Дні діагностики та профілактики глаукоми”

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.
“Дні діагностики та профілактики глаукоми”

Шановні мешканці!

З 18.03.19 р. по 29.03.19 р. у КНП “6-а міська поліклініка м.Львова” буде проводитися масова акція “Дні діагностики та профілактики глаукоми”.

Глаукома – хронічне захворювання органу зору, для якого характерним є розвиток прогресуючої атрофії зорового нерву .Основним фактором розвитку глаукоми є підвищення внутрішньоочного тиску. У більшості випадків глаукома має безсимптомний перебіг.

Глаукома належить до групи захворювань, зумовлених віком. Власне, коли Вам виповнюється 40 років необхідно хоча би раз на рік проходити комплексну діагностику органу зору з вимірюванням очного тиску. Якщо у людини серед близьких родичів спостерігались випадки глаукоми, ризик розвитку захворювання зростає у кілька разів. 
Одним із факторів ризику розвитку хвороби є супутні захворювання серцево-судинної системи: артеріальна гіпертензія і гіпотонія, вегетосудинна дистонія, мігрень, тощо. Також у групі ризику перебувають пацієнти з порушенням кровообігу у судинах сітківки та з цукровим діабетом. 

Лікування глаукоми.

Найважливіше місце в лікуванні глаукоми займає нормалізація очного тиску, зниження його до показника цільового тиску. Методи лікування глаукоми:
1.гіпотензивні краплі
2.лазерне лікування
3.хірургічне лікування.
Доцільно також проходити курс підтримуючого лікування зорового нерву 1-2 рази на рік. Важливе місце займає контроль артеріального тиску та рівня холестерину.

Довідка

Упродовж останніх десятирічь спостерігається значне зростання захворюваності на глаукому. У світі зареєстровано 105 млн. хворих на глаукому, серед них понад 12 млн. пацієнтів, сліпих внаслідок глаукоми. Приріст хворих на глаукому складає приблизно 20 млн. осіб протягом 10 років, тобто з кожним роком їх стає більше на 2 мільйони. Динаміка захворюваності на глаукому в Україні характеризується аналогічними тенденціями та є невтішною. В Україні 220 тис. людей страждають на цю недугу. Щорічно виявляється 25 тис. нових випадків захворювання. В Україні глаукома складає 16,9% в структурі первинної інвалідності по зору, посідаючи третє місце, в той же час в Європі на глаукому припадає 12% усіх випадків сліпоти.

Адміністрація закладу та лікарі офтальмологи запрошують всіх охочих відвідати з 18.03.19 р. до 29.03.19р. офтальмологічні та долікарські кабінети для вимірювання внутрішньоочного тиску з метою раннього виявлення глаукоми.

За умови вчасної діагностики, правильного лікування та виконання усіх рекомендацій офтальмолога, зір при глаукомі можна зберегти!

best seo companies