Go to Top

Кір у Львові.

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.
Кір у Львові.

У Львові вакцинували від кору більше 7 тисяч дітей, однак рівень захворюваності й досі високий, – ЛМР

На початок 2019 року на кір у Львові захворіло 972 людей, одна з них померла. Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

Рівень захворюваності у Львові залишається високим, інфекція не шкодує нікого. За статистикою, 1 людина на 2000 захворілих кором у нашому місті помирає від недуги. Ще значний відсоток отримує ускладнення як наслідок хвороби. Враховоючу високу заразність цього вірусу, 9 з 10 людей, які були в контакті з інфікованим і не є вакцинованими — обов’язково захворіють.

 

Джерело ілюстрації: ЛМР

“Якщо ми не подолаємо спалах кору, то у місті Львові ще хтось помре. Хто помре? Той, хто не вакцинований,” – пояснив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володими Зуб.

Завдяки хорошій інформаційній кампанії та роботі з батьками у Львові вже вакцинували понад 7 тис дітей. Тим не менше, досі не вдалось зупинити темпи приросту захворюваності в місті. Найшвидше кір поширюється в організованих колективах, в тому числі в школах. З огляду на це, усі 117 шкіл Львова перевірили на ризик захворюваності кором. Із загальної кількості освітніх закладів лише 14 шкіл, а це лише 5%, мають низький ризик захворюваності на кір. Найвищий ризик захворіти на кір виявили у школі “Дзвіночок”, Ліцеї Просвіта та в ліцеї №8.

Як зазначив Володимир Зуб, вірус поширюється не лише серед дітей, він поширюється й на категорію дорослих, які не були вакциновані. А ліків від кору немає, єдиний захист — вакцинація.

Додаткових заходів з вакцинації почнуть вживати з 18 лютого до 10 березня. Проте ніяких спеціальних мобільних груп організовувати не планують. Батьків і дітей закликають вакцинуватися у державних територіальних клініках Львова. Ця послуга є повністю безкоштовною.

При щепленні використовують вакцини бельгійського та американського виробництва. Після вакцинування у Львові не зафіксували жодного поствакцинального ускладнення. За словами головного позаштатного спеціаліста з епідеміології управління охорони здоров’я ЛМР Олени Баворовської, якщо після вакцинації з’являється почервоніння чи висип на 10 день — в цьому немає нічого страшного і це не є заразним.

 

Джерело ілюстрації: ЛМР

Звертіть увагу, що робити щеплення від кору заборонено вагітним жінкам, дітям до 1 року, а також людям, у яких є реакція на яєчний білок.

І пам’ятайте, вакцинація є нашим обов’язком перед дітьми, рідними, громадою і всіма людьми, що мешкають поряд з нами.  

Нагадаємо, у Львові 36-річна жінка померла від ускладнень кору. Лікарі боролися за життя пацієнтки, проте врятувати жінку не вдалося.

Джерело: https://www.032.ua/news/2297943/u-lvovi-vakcinuvali-vid-koru-bilse-7-tisac-ditej-odnak-riven-zahvoruvanosti-j-dosi-visokij-lmr

best seo companies