Go to Top

Масова акція «Дні профілактики патології шийки матки та грудної залози у жінок» в комунальній 6-ій МП м. Львова

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.
Масова акція  «Дні профілактики патології шийки матки та грудної залози у жінок» в комунальній 6-ій МП м. Львова

Для запобігання і своєчасного виявлення передпухлинних станів та онкопатологій органів жіночої репродуктивної системи, важливими є систематичні профілактичні огляди. Відтак, управління охорони здоров’я Львівської міської ради уже вдесяте проводить традиційну акцію «Дні профілактики та раннього виявлення  патології шийки матки та грудної залози у жінок».

У нашому закладі  з 09.10.2017р. до 23.10.2017р. також стартувала акція  «Дні профілактики патології шийки матки та грудної залози у жінок»

Проводяться  медичні огляди з цитологічним скринінговим дослідженням пацієнтів з числа жіночого населення віком 18-65 років та усього медичного персоналу. 

Жінки віком 45-65 років  скеровуються на мамографічне обстеження в скринінговий центр 5МКП (вул. Виговського ,32) 

Використовуються цитологічні щіточки, отримані в рамках субпроекту «Онкопровенція та впровадження  ефективних протипухлинних технологій у Львівській області».

Заклад забезпечено інформаційними матеріалами (буклети, плакати, санітарні бюлетені, відеоролики) з питань профілактики раку шийки матки та молочної залози.

За бажанням жінки, які пройшли  обстеження у гінеколога фотографуються  з плакатом «Я вже обстежилась! А ти?»

Варто пам’ятати кожній жінці!

При виявленні будь-яких ущільнень, пухлин, підозрілих ділянок, болючості, інших симптомів, переконлива рекомендація – терміново звернутися до лікаря,  зокрема, до сімейного лікаря, дільничного терапевта, хірурга чи гінеколога. У разі потреби саме ці спеціалісти направлять жінку на консультацію до мамолога чи онколога. Будь-яке дослідження молочних залоз з метою уточнення діагнозу повинен призначати тільки компетентний лікар. Наразі найбільш інформативним методом діагностики раку молочної залози вважається мамографія. Першу мамографію жінки повинні робити у 40 років. Після 40 – кожен другий рік, а після 50 – щорічно. Жінкам, які не досягли 40 років, рекомендується робити ультразвукове дослідження (УЗД) молочних залоз.

Ймовірність розвитку раку шийки матки більша у жінок, котрі часто міняють статевих партнерів і нехтують бар’єрними методами контрацепції. Крім того, при ранньому початку сексуального життя (у віці 14-18 років) незрілий епітелій шийки матки особливо сприйнятливий до впливу пошкоджуючих факторів.

Одним з факторів пізнього виявлення раку шийки матки є низька медична культура, нерегулярне проходження жінками профілактичних оглядів з дослідженням мазка з цервікального каналу на онкоцитологію.

Пацієнти повинні вчасно та регулярно звертатись до акушера-гінеколога. Мінімум один на рік візит жінки до лікаря знижує ризик розвитку раку шийки матки на 80%.

Запрошуємо всіх жінок відвідати Жіночу консультацію Комунальної  6-ої міської поліклініки м.Львова, де Вам безоплатно проведуть гінекологічний онкопрофогляд».

best seo companies