Go to Top

Сьогодні – Всесвітній день профілактики остеопорозу

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.

Ініціатива створення Всесвітнього дня профілактики остеопорозу належить Національному товариству остеопорозу Великобританії та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Відзначається Всесвітній день профілактики остеопорозу щорічно 20 жовтня, починаючи з 1999 року.

Остеопороз є захворюванням, що знижує щільність кісток. У процесі хвороби скелет людини стає більш крихким, а ймовірність переломів значно зростає.
Остеопороз стоїть у списку причин інвалідності і смертності людей, згідно зі статистикою ВООЗ – на четвертому місці після інфекційних захворювань. цьому захворюванню піддаються всі раси без виключень і обидві статі, як чоловіки, так і жінки. Як правило, жінок остеопороз вражає після 50 років, а чоловіків – після 70.

Серед найбільш поширених скарг хворих на остеопороз зниження працездатності, підвищена стомлюваність, сильні болі в спині. Проте в 50% випадків початкові стадії хвороби проходять без симптомів, що і створює проблеми в діагностуванні.

У зв’язку з цим медики підкреслюють важливість регулярних оглядів та профілактики, що полягає в дієті, багатій кальцієм, але вільної від білків, кави або чаю, дотриманні здорового способу життя, прогулянках.

Колаж – з відкритих джерел
За джерелом:
https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=448&year=2020



best seo companies