Go to Top

Відкриття сучасного рентген-кабінету у 2-ому поліклінічному відділенні м.Винники.

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.
Відкриття сучасного рентген-кабінету у 2-ому поліклінічному відділенні м.Винники.

У 2-му поліклінічному відділенні комунальної 6-ї міської поліклініки Львова, що обслуговує майже 16 тисяч винниківчан, відкрили сучасний кабінет із цифровим рентген-обладнанням.

На відкритті кабінету були присутні міський голова Львова Андрій Садовий, голова м.Винники Володмир Квурт, начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, депутат ЛМР Григорій Козловський та головний лікар комунальної 6-ої поліклініки м.Львова Юрій Токарєв.

Новий апарат дає змогу швидко і максимально точно діагностувати захворювання, визначати їх локалізацію та оцінювати динаміку процесу лікування.

«У 2010 році це відділення було відкрите після довгого капітального ремонту. Достатньо не погано воно функціонує. Була велика проблема – це рентген-кабінет, де було старе обладнання. Цього року в рамках оновлення обладнання місто Львів купило сюди рентген-апарат, на що використано 2 млн 800 тис грн. Апарат працює, в хорошому стані. Приємно, що саме відділення дуже якісне, хороший персонал, хороші відгуки. Що ще буде потрібно, будемо допомагати з обладнанням. Нам важливо, щоб люди мали якісні послуги», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Вартість цифрової рентгенівської системи на два робочих місця «Red Speed» японської фірми «Shimadzu» – 2,8 млн. грн.

Раніше у 2-му поліклінічному відділенні був рентген-апарат, проте через закінчення терміну експлуатації його демонтували у 2007 році. Тепер за допомогою нового сучасного обладнання, яке в десятки разів зменшує променеве навантаження, всі результати обстеження з’являються на моніторі комп’ютера за декілька секунд.

«Переваги використання такого рентген-обладнання – це швидкість отримання зображення, можливість цифрової обробки і деталізації дрібних анатомічних структур, а також можливість виконання комп’ютерної радіографії. Діагностичну інформацію можна пересилати на комп’ютер лікаря, і вона зберігатиметься в базі даних, а архівні дослідження можна використовувати для порівняння стану пацієнта в динаміці. Пацієнт отримуватиме плівку, яку не потрібно проявляти. Її роздруковуватимуть на принтері для термічних знімків. Це сприяє екологічній безпеці технологічного процесу, адже немає необхідності використовувати хімічні реактиви, як у плівковій рентгенографії», – пояснює головний лікар комунальної 6-ї міської поліклініки м. Львова Юрій Токарєв.

Вже отримано всі необхідні дозволи для проведення рентген-обстежень та проведено навчання медичного персоналу. Тож сучасна цифрова рентген-система готова до використання.

Варто зазначити, що поліклінічне відділення у Винниках відновило свою роботу у 2010 році після декількох років реконструкції.

«В червні 2010 року, після трирічного відновлення та реконструкції, у Винниках розпочало свою роботу 2-ге поліклінічне відділення комунальної 6-ї міської поліклініки Львова. Тоді на реконструкцію з укріпленням фундаментів, надбудовою 3-го та мансардного поверхів, заміною всіх мереж та обладнання, з міського бюджету було використано 4,7 млн. грн. До реконструкції у поліклініці був рентген-апарат, проте його демонтували через закінчення терміну експлуатації і непридатність до роботи. Тому потреба в сучасному рентген-кабінеті була, її відчували мешканці, які в той час були змушені обстежуватись або в місцевому госпіталі, або у Львові в 6-тій міській поліклініці на вул. Медової Печери. Тепер же місто виділило кошти на новий рентген-апарат для поліклінічного відділення у Винниках, і зараз відділення оснащене необхідною медичною апаратурою та інструментарієм, забезпечене санітарним автотранспортом для обслуговування», – розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб. 

Нова діагностична система дає можливість швидко отримувати зображення, виконувати цифрову обробку і деталізацію дрібних анатомічних структур; виконувати комп’ютерну радіографію на місці.

За допомогою сучасного рентген-апарату буде доступною можливість діагностувати захворювання, визначати їх локалізацію, оцінювати динаміку процесу лікування.

best seo companies