Go to Top

Вітаємо з Днем медичної сестри!

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.
Вітаємо з Днем медичної сестри!

12 травня – міжнародний День медичної сестри. Історія виникнення свята “День медичної сестри” йде у початок ХІХ століття – 12 травня народилася родоначальник служби сестер милосердя Флоренс Найтінгейл. У часи Кримської війни ця жінка вперше організувала службу догляду за пораненими солдатами, чим сприяла значному зниженню смертності під час бойових дій. Вона ж організувала благодійний фонд для створення першої в світі школи сестер милосердя. У 1934 році був створений Міжнародний фонд ім. Ф.Найтінгейл, за ініціативою якого Міжнародний день медичної сестри став щорічним святом.

Складно собі уявити нашу медицину без медичної сестри. Це одна з найгуманніших професій нашого часу, так як життя людини, її здоров’я – головні цінності для кожного. Саме вони виконують усі призначення лікаря, їх небайдуже слово відіграє чималу роль у процесі видужання хворого. За даними статистики на плечі медсестер лягає близько 80% всього догляду за хворими.

На жаль людська природа така, що люди інколи хворіють і їх хтось змушений лікувати, доглядати. Медсестра знаходиться серед тих людей, професія яких допомагає відновлювати здоров’я хворих.

 Це свято, коли зазвичай медики вітають один одного, адже це відбувається на своєму робочому місці. Але також хочеться почути і привітання від пацієнтів : Здоров’я Вам, дорогі медичні сестри!”. І нехай цей день пройде для Вас спокійно і радісно.

Адміністрація і колектив комунальної 6-ої поліклініки висловлює найтепліші слова вдячності медичним сестрам і медичним братам і особливо тим, хто знаходиться сьогодні на Сході, тим, хто не жаліючи зусиль і часу приймає на себе важкий тягар людського болю та страждань. Нехай Ваша нелегка і гуманна праця, добре серце приносить людям здоров’я; добрі лагідні руки, чуйність та здатність до співчуття повертають хворих до життя та людського щастя! Виконуйте своє завдання, будьте взірцем, працюйте щиро у своєму покликанні! Щастя Вам та міцного здоров’я!

З нагоди свята 11 травня 2018 року у комунальній 6-ій міській поліклініці м.Львова відбулися урочисті збори. Адміністрація закладу привітала сестер медичних з професійним святом – Днем медичної сестри.

День медичної сестри 2018 у комунальній 6-ій міській поліклініці м.Львова

представлено у фотоматеріалах:

best seo companies