Go to Top

Здорове місто. Прес-реліз “Прес-служби” Львівської міської ради.

Автор: Dev.Team.  Розділ: Новини.
Здорове місто. Прес-реліз “Прес-служби” Львівської міської ради.

«Здорове місто»: з 29 травня до 9 червня львів’яни можуть пройти медичне обстеження просто неба

З 29 травня до 9 червня у наметових містечках поряд з медичними закладами міста львів’яни можуть отримати консультації спеціалістів та пройти медичне обстеження. А дві суботи поспіль у поліклініці міської дитячої клінічної лікарні чекають найменших пацієнтів. Перевірити своє здоров’я усіх охочих закликають у межах профілактичних акцій «Здорове місто».

Управління охорони здоров’я Львівської міської ради спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації та ГО «Здорове місто» проводить традиційну профілактичну акцію «Здорове місто», мета якої – зберегти і покращити здоров’я  львів’ян, пояснюючи, що рання діагностика хвороби і своєчасне лікування запобігає смертельним ускладненням.

«Щорічно ми проводимо різноманітні профілактичні акції, бо переконані, що профілактика – це завжди легше і ефективніше, ніж лікування занедбаних захворювань. Це акції з профілактики артеріальної гіпертензії, туберкульозу, онкопатологій, цукрового діабету, глаукоми, опіків у дітей та інші. Окрім того, з 2009 року ми робимо просто неба медичні містечка під назвою «Здорове місто», щоби ще раз закликати львів’ян до збереження свого здоров’я. Адже під час таких профілактичних акцій фахівці виявляють велику кількість людей, які вперше дізнаються, що мають проблеми зі здоров’ям. Передусім це підвищений артеріальний тиск, підвищений рівень глюкози у крові, зміни в легенях, патології під час обстеження молочних залоз», – каже начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб і закликає усіх львів’ян не бути байдужими до свого здоров’я та пройти обстеження.

Так, львів’ян консультуватимуть терапевт, кардіолог, ендокринолог, мамолог, сімейний лікар, педіатр та інші. Усі охочі зможуть виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла, перевірити зір, виміряти рівень глюкози в крові, пройти електрокардіографічне дослідження, УЗД молочних залоз тощо. Під час акції мешканці отримають друковані інформаційні матеріали щодо профілактики найбільш небезпечних недуг.

Медичні наметові містечка облаштують у 9 локаціях, зокрема й у віддалених куточках міста. Акції відбуватимуться з 11.00 до 16.00 год. за такими адресами:

– 29.05.2018 – амбулаторія сімейної медицини 6-ї МП (вул. Тракт Глинянський, 154);

– 30.05.2018 – 3-ї МП (вул. Повітряна, 99);

– 31.05.2018 – 4-ї МП (пр. Червоної Калини, 68);

– 01.06.2018 – амбулаторія сімейної медицини  № 7 1-ї МКЛ(смт. Брюховичі);

– 04.06.2018 – амбулаторія сімейної медицини 5-ї МКП (смт. Рудно);

– 05.06.2018 – Амбулаторія сімейної медицини № 1 1-ї МКЛ (вул. Польова, 29);

– 06.06.2018 – амбулаторія сімейної медицини №1 3-ї МКЛ (вул. Величковського, 30А);

– 07.06.2018 – амбулаторія сімейної медицини 4-ї МКЛ (вул. Тернопільська, 9);

– 08.06.2018 – 6 МП (вул. Медової Печери, 1).

Також  дві суботи поспіль – 2 та 9 червня з 09.00 до 13.00 на базі міської дитячої клінічної лікарні (вул. Орлика, 4) безкоштовно обстежуватимуть дітей: УЗД внутрішніх органів, УЗД кульшових суглобів, діагностика захворювань шкіри, скринінг слуху у новонароджених, консультації ортопеда-травматолога, невролога, отоларинголога, дерматолога, педіатра.

Нагадаємо, торік у межах профілактичних акцій провели близько 14,5 тисяч обстежень, серед яких у 14,8% були виявлені відхилення від норми, а це понад 2000 мешканців. Також в міській дитячій лікарні обстежили 1424 дітей, з них у 681 виявили зміни.

best seo companies