Go to Top

Обережно, кліщі!

Автор: Адміністрація.  Розділ: Новини.
🌿Весна…А отже, початок сезону кліщів. Найвища активність цих комах припадає на травень — червень. Потрібно дбати про захист від цих комах. Найбільшу небезпеку для людини становить не сам укус кліща, а загроза зараження інфекціями, які він може переносити. Хвороба Лайма, енцефаліт, туляремія — інфекційні захворювання, причиною яких може стати укус цих павукоподібних.
❗Правила, які допоможуть вберегти вас від укусів кліщів:
👉Відпочивати на природі потрібно у відповідному одязі: штани, сорочка з довгим рукавом, головний убір.
👉Одяг обробити спеціальними аерозолями, які відлякують кліщів.
👉Місце для пікніку очистити від листя, гілок та сухої трави.
👉Вдома ретельно переглянути весь одяг, перевірити шкіру та прийняти душ.
👉Одяг, у якому ви були, випрати та попрасувати.
👉Пам’ятайте, жертвами кліщів можуть бути також і домашні тварини, тому перевірте і їх на наявність кліщів після прогулянки.
❗Дії при укусі кліща:
⚡Якщо вас вкусив кліщ — зверніться до медичного закладу.
⚡Дістати кліща можна і самостійно. Треба обережно викрутити його пінцетом чи петлею, зробленою з нитки, а місце укусу продезинфікувати (прикласти спиртовий компрес).
⚡Не можна розчавлювати кліща на тілі, щоб збудники хвороби не потрапили через рану в кров. Якщо носик кліща відірвався — дістаньте його стерильною голкою, як колючку.
⚡Після видалення кліща, обробіть край рани йодом або спиртом, і вимийте руки з милом.
⚡Витягнутого кліща необхідно помістити на шматок вологої марлі та покласти у флакон або пляшку, щільно закрити кришкою та віднести в лабораторію для аналізу.
⚡Слідкуйте за самопочуттям — підвищення температури, болі в суглобах, збільшення лімфатичних вузлів — це тривожні сигнали вашого організму. У людей, інфікованих хворобою Лайма, навколо укусу може з’являтися червона пляма, яка іноді збільшується до 30 см у діаметрі. Якщо у вас на місці укусу виникло почервоніння — негайно зверніться до лікаря.
Бережіть себе і будьте здорові!💙💛
 
 
 
 
 
best seo companies